Матеріали міжвідомчого національного форуму «Стратегія розвитку системи фінансового моніторингу в Україні 2024 – 2026» доступні для ознайомлення

22 Квітня 2024 09:04

18 квітня 2024 року відбувся міжвідомчий національний форум “Стратегія розвитку системи фінансового моніторингу в Україні 2024-2026”. Цей захід був організований Державною службою фінансового моніторингу України та Академією фінансового моніторингу за підтримки Спеціального представника Головування – Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Форум проходив в онлайн-форматі. В заході взяли участь представники державного та приватного секторів, в тому числі неприбуткового.

Під час заходу було всебічно обговорено аспекти розвитку системи запобігання та протидії, а також актуальні тенденції у цій сфері.

Спеціальний представник Головування – Координатор проєктів ОБСЄ в Україні, перший заступник Міністра фінансів України та перший заступник Голови Державної служби фінансового моніторингу України звернулися до учасників форуму з вітальними промовами.

Директор Академії фінансового моніторингу, Ростислав МАРЧУК, виступив з доповіддю щодо планів розвитку Академії.

В ході Форуму  розглядались такі питання:

  • концептуальні засади засади стратегії розвитку системи фінансового моніторингу;
  • основні тенденції формування державної політики у сфері фінансового моніторингу;
  • стратегія розвитку системи державного фінансового моніторингу у банківській сфері та на ринку фінансових послуг;
  • стратегічні документи щодо розвитку ринку капіталу України;
  • стратегія реформування системи професійної підготовки у сфері фінансової розвідки;
  • шляхи удосконалення системи розслідування злочинів щодо відмивання коштів та фінансування тероризму;
  • фінансування розслідування, як інструмент боротьби з корупцією;
  • формування комплексної адміністративної звітності.

Відеозапис заходу:

(таймкоди доповідей – в опису відео)

З планом заходів, спрямованих на запобігання виникненню та/або зменшення негативних наслідків ризиків, виявлених за результатами третьої національної оцінки ризиків у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, на період до 2026 року, можна ознайомитись за посиланням >>