Академією фінансового моніторингу взято участь в проведенні тренінгу «Кінцевий бенефіціарний власник»

02 Травня 2024 10:05

Державною службою фінансового моніторингу України спільно з Академією фінансового моніторингу взято участь в проведенні тренінгу «Кінцевий бенефіціарний власник» для представників публічного сектору.

Дана тема на сьогодні є вкрай актуальною, оскільки складні структури власності можуть приховувати, наприклад, підсанкційних осіб, публічних осіб, інші категорії осіб високого ризику. Розуміння того, хто реально стоїть за цими структурами, у зв’язку з цим, є критично важливим.

Учасники ознайомились з міжнародними стандартами та національним законодавством з питань бенефіціарної власності, вивчали поточну ситуацію стосовно розкриття кінцевих бенефіціарних власників в національному та міжнародному вимірах, розглянули особливості визначення кінцевих бенефіціарних власників (КБВ) в розрізі організаційно-правових форм, мали можливість виконати практичні завдання стосовно визначення КБВ.

Особливістю тренінгу була його практична спрямованість.

Тренінг проводився за підтримки Управління ООН з наркотиків та злочинності (UNODC) та Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).