Міжнародна співпраця у дії: Академія фінансового моніторингу та партнери обговорили шляхи протидії відмиванню грошей і фінансуванню тероризму

10 Жовтня 2024 05:10

Представництво Європейського Союзу в Україні, Агентство Європейського Союзу з навчання правоохоронних органів (CEPOL), Державна служба фінансового моніторингу України та Академія фінансового моніторингу провели зустріч для обговорення актуальних питань протидії відмиванню грошей та фінансуванню тероризму. 

Під час зустрічі було розглянуто сучасні виклики, з якими стикаються правоохоронні та фінансові інституції у боротьбі з фінансовими злочинами. 

Особлива увага була приділена необхідності поглиблення міжнародної співпраці між країнами ЄС та Україною.

Учасники заходу наголосили на важливості впровадження нових освітніх програм для підвищення кваліфікації фахівців у сфері фінансового моніторингу. 

Академія фінансового моніторингу вже має досвід створення таких навчальних програм для правоохоронних органів у співпраці з міжнародними партнерами.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленостей про подальше посилення співпраці та організацію спільних навчальних ініціатив. Це дозволить ефективніше протидіяти загрозам відмивання брудних грошей та фінансування тероризму на національному та міжнародному рівнях.