Академією спільно з Центром демократії та верховенства права проведено семінар із запобігання та протидії в громадському секторі

15 Січня 2024 02:01

Академією фінансового моніторингу спільно з Центром демократії та верховенства права минулої п’ятниці було проведено освітньо-інформаційний захід для представників організацій громадянського суспільства «Захисти себе: як ОГС убезпечити себе від ризиків бути втягнутими у відмивання коштів або фінансування тероризму».  Захід пройшов у форматі навчального семінару за участі експертів-практиків, які поділилися своїм досвідом та знаннями з учасниками.

Враховуючи обставини, в яких опинилася наша країна, сьогодні громадянське суспільство відіграє важливу роль та є одним з ключових учасників у боротьбі з ворогом.  Одним з інструментів ОГС є волонтерська діяльність, яка безумовно має позитивні аспекти, але і пов’язана з відповідними ризиками.

Основним акцентами семінару стали заходи належної обачності та усвідомлення ризиків, пов’язаних з війною з точки зору запобігання та протидії.

Експерти розглянули різні аспекти запобігання та протидії в секторі ОГС, в тому числі поширені схеми  використання неприбуткових організацій з метою відмивання, заходи з мінімізації ризиків їх використання в таких схемах, а також надали учасникам практичні поради та рекомендації.

В ході семінару було наголошено на важливості ролі громадянського суспільства у виявленні та запобіганні правопорушенням у сфері фінансів та безпеки.  Учасники заходу висловили вдячність організаторам за можливість отримати інформацію та практичні знання, які допоможуть їм убезпечити себе та своє оточення від ризиків бути втягнутими у відмивання коштів або фінансування тероризму, а також висловили намір поширювати отримані знання серед своїх колег, що сприятиме підвищенню рівня обізнаності з зазначеної тематики.