Офісом Ради Європи в Україні спільно з Державною службою фінансового моніторингу України та Академією фінансового моніторингу проведено тренінг для представників органів державної влади

13 Травня 2024 11:05

Офісом Ради Європи в Україні спільно з Державною службою фінансового моніторингу України та Академією фінансового моніторингу проведено тренінг для представників органів державної влади на тему «Міждисциплінарні методи дослідження та пошуку даних і міжвідомче співробітництво у сфері запобігання та розслідування фінансових злочинів».

Під час заходу були розглянуті ключові питання, проблеми та стратегії співробітництва державних органів в контексті протидії фінансовим злочинам, міжнародний та національний досвід проведення фінансових розслідувань, збір, аналізу та інтерпретацію даних, актуальні питання санкційних режимів та ін.

Захід мав практичне спрямування. Учасники мали нагоду ознайомитись із практичними прикладами та найкращими практиками міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії фінансовим злочинам.  Також, учасникам була представлена імітаційна вправа, яка моделювала сценарій розслідування фінансових злочинів із залученням різних агенцій у сфері запобігання та розслідування фінансових злочинів.

Особливістю тренінгу була його практична спрямованість.