В онлайн-заході Академії фінансового моніторингу взяв участь міжнародний експерт Бернард Кроссі

21 Травня 2024 04:05

В Академії фінансового моніторингу упродовж двох днів у режимі відеозв’язку відбулось спілкування міжнародного експерта Ради Європи Бернарда Кроссі з працівниками правоохоронних органів.  

Бернард Кроссі розповів про міжнародні стандарти щодо TBML (відмивання грошей у торгівлі), ключові індикатори TBML та основні міжнародні типології TBML. 

Зустріч мала практичне спрямування: слухачі виконували інтерактивні практичні вправи щодо TBML. Ці вправи допомогли учасникам отримати необхідні практичні навички для розслідування випадків TBML, що є особливо важливим, враховуючи, що проблематика TBML є малодослідженою. 

FATF виокремлює TBML як один із трьох основних методів, за допомогою яких злочинні організації та фінансисти тероризму переміщують гроші з метою приховування їх походження та інтеграції в офіційну економіку. 

Академія фінансового моніторингу пишається тим, що є першим вітчизняним закладом освіти, який навчає правоохоронців розслідувати TBML, надаючи їм необхідні знання та практичні навички для ефективного виконання своїх обов’язків. 

Виступ Бернарда Кроссі став важливим кроком у підготовці правоохоронців до протидії складним схемам відмивання грошей через торговельні операції, що допоможе у зміцненні фінансової безпеки країни.