Академією фінансового моніторингу спільно з Держфінмоніторингом проведено тренінг з фінансових розслідувань

27 Травня 2024 07:05

Академією фінансового моніторингу спільно з Держфінмоніторингом проведено  тренінг з фінансових розслідувань для представників органів державної влади в сфері запобігання та протидії.

Фінансові розслідування допомагають виявити та запобігти використанню фінансових ресурсів для незаконних цілей та, відповідно, мінімізувати негативні наслідки для економіки та безпеки держави. Через фінансові розслідування можна встановити джерела незаконних доходів, знайти осіб, причетних до фінансових злочинів, і притягнути їх до відповідальності.

Протягом тренінгу учасники ознайомилися з сучасними методиками та інструментами для виявлення та розслідування справ, пов’язаних з відмиванням злочинних доходів. Тренери поділилися практичним досвідом та реальними кейсами з розслідування фінансових злочинів.

Особливу увагу було приділено питанням національного та міжнародного співробітництва, плануванню фінансових розслідувань, процедурні питання ініціювання, аналізу документації, використанню  інформаційних джерел та іншим аспектам проведення фінансових розслідувань.

В якості переваги тренінгу учасники заходу відмітили його практичну спрямованість.

Тренінг проводився за підтримки Управління ООН з наркотиків та злочинності (UNODC) та Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).